Arama
En son konular
Tavuk Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Tavuk Yemekleri
Limonlu Tavuk
http://www.lezzetci.com/resimler/1365.jpg
Malzemeler
• 1 yumurta beyazı
• 2 çay kaşığı mısır unu
• 500 gr/lb kemiksiz tavuk göğsü filato, şeritler halinde kesilmiş
• 75 ml/3 fl oz kolza yağı
• Tuz
• Çok ince doğranmış arpacık soğanı ve süslemek için şeritler halinde limon parçaları
Tarif
1 yumurta beyazını dağılması için çatalla hafifçe çırpın mısır ununu ve bir miktar tuzu ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Tavuğu ekleyin, bulanması için kibarca çevirin ve bir kenara koyun.
Sosu hazırlamak için bir testinin içinde mısır ununu 2 yemek kaşığı soğuk tavuk stoğuyla harmanlayın daha sonra kalan stoğun içinde ve sosun içindekilerle harmanlayın. Sosu bir kenara koyun.
Geniş metal bir pişirme kabı veya geniş dipli bir kızartma tavasını sıcak olana kadar ısıtın yağı ekleyin ve duman çıkmadan sıcak olana kadar orta ateşte ısıtın. Tavuk şeritlerini ekleyin, her seferinde birkaç tane, yapışmalarını önlemek için yağda hemen karıştırın. Altın rengi ve gevrek olana kadar 2-3 dakika karıştırarak kızartın, dar ve uzun bir kaşıkla alın ve kağıt havlular üzerinde suyunu akıtın.
Yağı geniş metal pişirme kabının içine dökün. Hiç durmadan karıştırarak, ateşi arttırın ve kaynamaya getirin. Karıştırarak ateşte 1-2 dakika kaynasın.
Ateşi azaltın ve tavuğu geniş metal pişirme kabına geri koyun. 2-3 dakika karıştırarak kızartın süreyi kontrol edin.
Üzerine ince doğranmış arpacık soğanları veya limon şeritleri serpiştirerek, buharlanmış veya kaynamış beyaz pirinçle ve ince doğranmış lahana gibi karıştırılarak kızartılmış yeşil sebzeyle birlikte hemen servis yapın.
Süresi : 65-70 dk.
Zorluk : ***
http://www.lezzetci.com/resimler/1365.jpg
Malzemeler
• 1 yumurta beyazı
• 2 çay kaşığı mısır unu
• 500 gr/lb kemiksiz tavuk göğsü filato, şeritler halinde kesilmiş
• 75 ml/3 fl oz kolza yağı
• Tuz
• Çok ince doğranmış arpacık soğanı ve süslemek için şeritler halinde limon parçaları
Tarif
1 yumurta beyazını dağılması için çatalla hafifçe çırpın mısır ununu ve bir miktar tuzu ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Tavuğu ekleyin, bulanması için kibarca çevirin ve bir kenara koyun.
Sosu hazırlamak için bir testinin içinde mısır ununu 2 yemek kaşığı soğuk tavuk stoğuyla harmanlayın daha sonra kalan stoğun içinde ve sosun içindekilerle harmanlayın. Sosu bir kenara koyun.
Geniş metal bir pişirme kabı veya geniş dipli bir kızartma tavasını sıcak olana kadar ısıtın yağı ekleyin ve duman çıkmadan sıcak olana kadar orta ateşte ısıtın. Tavuk şeritlerini ekleyin, her seferinde birkaç tane, yapışmalarını önlemek için yağda hemen karıştırın. Altın rengi ve gevrek olana kadar 2-3 dakika karıştırarak kızartın, dar ve uzun bir kaşıkla alın ve kağıt havlular üzerinde suyunu akıtın.
Yağı geniş metal pişirme kabının içine dökün. Hiç durmadan karıştırarak, ateşi arttırın ve kaynamaya getirin. Karıştırarak ateşte 1-2 dakika kaynasın.
Ateşi azaltın ve tavuğu geniş metal pişirme kabına geri koyun. 2-3 dakika karıştırarak kızartın süreyi kontrol edin.
Üzerine ince doğranmış arpacık soğanları veya limon şeritleri serpiştirerek, buharlanmış veya kaynamış beyaz pirinçle ve ince doğranmış lahana gibi karıştırılarak kızartılmış yeşil sebzeyle birlikte hemen servis yapın.
Süresi : 65-70 dk.
Zorluk : ***
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
29th Kasım 2008, 3:15 pm tarafından c
» İçiNizDen GeÇEnLEri, SöYleYmedİkLeriNiZi BekLİYoRuz....
11th Eylül 2008, 7:33 pm tarafından VOKKY
» En son hangi filmi izlediniz?
8th Eylül 2008, 3:03 am tarafından Ceren
» En fazla duyduğunuz yalan hangisi ?
7th Eylül 2008, 10:04 pm tarafından karadut
» Bir Mevsimin Acı Gerçekleri
7th Eylül 2008, 10:02 pm tarafından karadut
» Ceviz Ağacı...
7th Eylül 2008, 10:01 pm tarafından karadut
» "Florence Nightingale'i mezardan kaldırıp getirseniz bile özel hastanede değeri yok"
7th Eylül 2008, 9:54 pm tarafından Ceren
» İstanbuldaki Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, Fiyatları, Ücretleri, İmkanları
7th Eylül 2008, 9:09 pm tarafından Ceren
» Kardeş Forum
7th Eylül 2008, 7:54 pm tarafından Admin