LiKosiSt
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Yeni Üyelerimiz İçin Tanışma Mekanı
Tavuk Yemekleri Icon_minitime129th Kasım 2008, 3:15 pm tarafından c

» İçiNizDen GeÇEnLEri, SöYleYmedİkLeriNiZi BekLİYoRuz....
Tavuk Yemekleri Icon_minitime111th Eylül 2008, 7:33 pm tarafından VOKKY

» En son hangi filmi izlediniz?
Tavuk Yemekleri Icon_minitime18th Eylül 2008, 3:03 am tarafından Ceren

» En fazla duyduğunuz yalan hangisi ?
Tavuk Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 10:04 pm tarafından karadut

» Bir Mevsimin Acı Gerçekleri
Tavuk Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 10:02 pm tarafından karadut

» Ceviz Ağacı...
Tavuk Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 10:01 pm tarafından karadut

» "Florence Nightingale'i mezardan kaldırıp getirseniz bile özel hastanede değeri yok"
Tavuk Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 9:54 pm tarafından Ceren

» İstanbuldaki Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, Fiyatları, Ücretleri, İmkanları
Tavuk Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 9:09 pm tarafından Ceren

» Kardeş Forum
Tavuk Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 7:54 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

Tavuk Yemekleri

Aşağa gitmek

Tavuk Yemekleri Empty Tavuk Yemekleri

Mesaj  Admin 25th Ağustos 2008, 6:14 pm

Limonlu Tavuk

http://www.lezzetci.com/resimler/1365.jpg

Malzemeler
• 1 yumurta beyazı
• 2 çay kaşığı mısır unu
• 500 gr/lb kemiksiz tavuk göğsü filato, şeritler halinde kesilmiş
• 75 ml/3 fl oz kolza yağı
• Tuz
• Çok ince doğranmış arpacık soğanı ve süslemek için şeritler halinde limon parçaları

Tarif

1 yumurta beyazını dağılması için çatalla hafifçe çırpın mısır ununu ve bir miktar tuzu ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Tavuğu ekleyin, bulanması için kibarca çevirin ve bir kenara koyun.

Sosu hazırlamak için bir testinin içinde mısır ununu 2 yemek kaşığı soğuk tavuk stoğuyla harmanlayın daha sonra kalan stoğun içinde ve sosun içindekilerle harmanlayın. Sosu bir kenara koyun.

Geniş metal bir pişirme kabı veya geniş dipli bir kızartma tavasını sıcak olana kadar ısıtın yağı ekleyin ve duman çıkmadan sıcak olana kadar orta ateşte ısıtın. Tavuk şeritlerini ekleyin, her seferinde birkaç tane, yapışmalarını önlemek için yağda hemen karıştırın. Altın rengi ve gevrek olana kadar 2-3 dakika karıştırarak kızartın, dar ve uzun bir kaşıkla alın ve kağıt havlular üzerinde suyunu akıtın.

Yağı geniş metal pişirme kabının içine dökün. Hiç durmadan karıştırarak, ateşi arttırın ve kaynamaya getirin. Karıştırarak ateşte 1-2 dakika kaynasın.

Ateşi azaltın ve tavuğu geniş metal pişirme kabına geri koyun. 2-3 dakika karıştırarak kızartın süreyi kontrol edin.

Üzerine ince doğranmış arpacık soğanları veya limon şeritleri serpiştirerek, buharlanmış veya kaynamış beyaz pirinçle ve ince doğranmış lahana gibi karıştırılarak kızartılmış yeşil sebzeyle birlikte hemen servis yapın.

Süresi : 65-70 dk.
Zorluk : ***
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 68
Kayıt tarihi : 25/08/08

http://likosist.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz