LiKosiSt
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Yeni Üyelerimiz İçin Tanışma Mekanı
Et Yemekleri Icon_minitime129th Kasım 2008, 3:15 pm tarafından c

» İçiNizDen GeÇEnLEri, SöYleYmedİkLeriNiZi BekLİYoRuz....
Et Yemekleri Icon_minitime111th Eylül 2008, 7:33 pm tarafından VOKKY

» En son hangi filmi izlediniz?
Et Yemekleri Icon_minitime18th Eylül 2008, 3:03 am tarafından Ceren

» En fazla duyduğunuz yalan hangisi ?
Et Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 10:04 pm tarafından karadut

» Bir Mevsimin Acı Gerçekleri
Et Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 10:02 pm tarafından karadut

» Ceviz Ağacı...
Et Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 10:01 pm tarafından karadut

» "Florence Nightingale'i mezardan kaldırıp getirseniz bile özel hastanede değeri yok"
Et Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 9:54 pm tarafından Ceren

» İstanbuldaki Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, Fiyatları, Ücretleri, İmkanları
Et Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 9:09 pm tarafından Ceren

» Kardeş Forum
Et Yemekleri Icon_minitime17th Eylül 2008, 7:54 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

Et Yemekleri

Aşağa gitmek

Et Yemekleri Empty Et Yemekleri

Mesaj  Admin 25th Ağustos 2008, 6:05 pm

Çoban Payı
http://www.lezzetci.com/resimler/592.jpg

Malzemeler
• 75 g (5 çorba k.)margarin yada tereyağ
• 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış)
• 700 g koyun kıyması
• 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu
• 3 yumurtanın sarısı
• 700 g patates püresi

Tarif

Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın. 45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin. Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin.

Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn. Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın. Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün.

Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Kabı fırından alın. Çoban Payı`nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın


Süresi : 70-80 dk.
Zorluk : ****
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 68
Kayıt tarihi : 25/08/08

http://likosist.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz