Arama
En son konular
Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Et Yemekleri
Çoban Payı
http://www.lezzetci.com/resimler/592.jpg
Malzemeler
• 75 g (5 çorba k.)margarin yada tereyağ
• 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış)
• 700 g koyun kıyması
• 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu
• 3 yumurtanın sarısı
• 700 g patates püresi
Tarif
Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın. 45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin. Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn. Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın. Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün.
Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Kabı fırından alın. Çoban Payı`nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın
Süresi : 70-80 dk.
Zorluk : ****
http://www.lezzetci.com/resimler/592.jpg
Malzemeler
• 75 g (5 çorba k.)margarin yada tereyağ
• 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış)
• 700 g koyun kıyması
• 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu
• 3 yumurtanın sarısı
• 700 g patates püresi
Tarif
Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın. 45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin. Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn. Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın. Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün.
Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Kabı fırından alın. Çoban Payı`nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın
Süresi : 70-80 dk.
Zorluk : ****
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
29th Kasım 2008, 3:15 pm tarafından c
» İçiNizDen GeÇEnLEri, SöYleYmedİkLeriNiZi BekLİYoRuz....
11th Eylül 2008, 7:33 pm tarafından VOKKY
» En son hangi filmi izlediniz?
8th Eylül 2008, 3:03 am tarafından Ceren
» En fazla duyduğunuz yalan hangisi ?
7th Eylül 2008, 10:04 pm tarafından karadut
» Bir Mevsimin Acı Gerçekleri
7th Eylül 2008, 10:02 pm tarafından karadut
» Ceviz Ağacı...
7th Eylül 2008, 10:01 pm tarafından karadut
» "Florence Nightingale'i mezardan kaldırıp getirseniz bile özel hastanede değeri yok"
7th Eylül 2008, 9:54 pm tarafından Ceren
» İstanbuldaki Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, Fiyatları, Ücretleri, İmkanları
7th Eylül 2008, 9:09 pm tarafından Ceren
» Kardeş Forum
7th Eylül 2008, 7:54 pm tarafından Admin