Arama
En son konular
Kekler-Pastalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Kekler-Pastalar
Alman Pastası
http://www.lezzetci.com/resimler/1616.jpg
Malzemeler
HAMUR MALZEMELERİ:
10 g Pakmaya kuru hamur mayası (veya 21 g Pakmaya yaş maya)
? 250 g un
? 125 g süt
? 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
? 1,5 çorba kaşığı margarin (25 gr.)
? 1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
KREMA MALZEMELERİ:
? 250 g süt
? 2 çorba kaşığı un (30 gr.)
? 1 çorba kaşığı nişasta (15 gr.)
? 60 g margarin veya tereyağ
? Yarım paket vanilya
? 1 adet yumurta sarısı
? Yarım su bardağı pudra
şekeri (80 gr.)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ:
? Yarım su bardağı un (50 g)
? 25 g margarin
? 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
Tarif
Hamur malzemeleriyle hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin.
Sonra 20-35 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın.
Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin.
KREMANIN YAPILIŞI:
Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Karışım soğuduktan sonra margarin ilave edilir ve iyice karıştırılır.
TOZ ÜST SÜSLEME KARIŞIMI:
Un, yumuşatılmış margarin, şeker iyice karıştırılır. Bu karışım pütürlü görünümde olmalıdır. İstenirse içine tarçın, dövülmüş fındık veya ceviz de karıştırılabilir.
Süresi : 55-60 dk.
Zorluk : ***
http://www.lezzetci.com/resimler/1616.jpg
Malzemeler
HAMUR MALZEMELERİ:
10 g Pakmaya kuru hamur mayası (veya 21 g Pakmaya yaş maya)
? 250 g un
? 125 g süt
? 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
? 1,5 çorba kaşığı margarin (25 gr.)
? 1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
KREMA MALZEMELERİ:
? 250 g süt
? 2 çorba kaşığı un (30 gr.)
? 1 çorba kaşığı nişasta (15 gr.)
? 60 g margarin veya tereyağ
? Yarım paket vanilya
? 1 adet yumurta sarısı
? Yarım su bardağı pudra
şekeri (80 gr.)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ:
? Yarım su bardağı un (50 g)
? 25 g margarin
? 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
Tarif
Hamur malzemeleriyle hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin.
Sonra 20-35 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın.
Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin.
KREMANIN YAPILIŞI:
Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Karışım soğuduktan sonra margarin ilave edilir ve iyice karıştırılır.
TOZ ÜST SÜSLEME KARIŞIMI:
Un, yumuşatılmış margarin, şeker iyice karıştırılır. Bu karışım pütürlü görünümde olmalıdır. İstenirse içine tarçın, dövülmüş fındık veya ceviz de karıştırılabilir.
Süresi : 55-60 dk.
Zorluk : ***
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
29th Kasım 2008, 3:15 pm tarafından c
» İçiNizDen GeÇEnLEri, SöYleYmedİkLeriNiZi BekLİYoRuz....
11th Eylül 2008, 7:33 pm tarafından VOKKY
» En son hangi filmi izlediniz?
8th Eylül 2008, 3:03 am tarafından Ceren
» En fazla duyduğunuz yalan hangisi ?
7th Eylül 2008, 10:04 pm tarafından karadut
» Bir Mevsimin Acı Gerçekleri
7th Eylül 2008, 10:02 pm tarafından karadut
» Ceviz Ağacı...
7th Eylül 2008, 10:01 pm tarafından karadut
» "Florence Nightingale'i mezardan kaldırıp getirseniz bile özel hastanede değeri yok"
7th Eylül 2008, 9:54 pm tarafından Ceren
» İstanbuldaki Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, Fiyatları, Ücretleri, İmkanları
7th Eylül 2008, 9:09 pm tarafından Ceren
» Kardeş Forum
7th Eylül 2008, 7:54 pm tarafından Admin